Făcutul banilor pe internet - o mare țeapă

 

Am căzut și eu pradă acestor scheme piramidale. În această postare am să îți spun și ție cum functionează această metodă.

Probabil ai căutat deja cum să faci bani pe internet. Și? Ai facut vreun ban până acum? Răspunsul e sigur "NU".

Ce ai găsit probabil a fost un curs gratuit despre cum se fac banii în online și tot ce a trebuit să faci a fost să îți dai adresa de email pentru asta. Corect?

Apoi au început groaza. Mii de mesaje de la oameni dubioși care te manipulează efectiv să le cumperi cursurile de cacao pe care ei le promovează și în care nu găsești nimic bun.

Dar hai să îți spun cum functționează până la urmă toată șarada asta:


Pasul 1 - Reclama

Ai să găsești pe social media o groază de reclame care să te agațe cu diferite texte și imagini care mai de care mai pompoase. Oamenii ăștia investesc bani grei ca să îți capteze atenția.

Cel mai probabil dacă vei da click, vei intra în funnel-ul lor de vânzări și acolo începe țeapa.


Pasul 2 - Video sau ebook gratuit

Din naivitate ai dat click, acum tot ce trebuie să faci este să pui adresa de email și să primești "gratuit" un video sau o carte electonică în format PDF despre cum să te îmbogțești.

La prima vedere pare totul în ordine, omulețul din video sau autorul cărții începe cu povestea lui tragică despre cum era sărac lipit și cum a ajuns în doar câteva luni să își deschidă o afacere online, câștigând acum milioane.

Să fie așa oare? Din nou țeapă. Nu tot ce vezi este și adevarat. Oamenii ăștia închiriează mașinile, casa sau chiar zona în care filmează.

O carte? E și mai simplu, minciuni la drumul mare, pe care dacă le crezi cu adevărat ajungi să fii și mai sărac decât înainte.


Pasul 3 - Vânzări grosolane

Ai trecut de partea gratuită? Scoate banul și cumpară tâmpeniile promovate. Ori un curs video, ori o carte, mai pe scurt un produs digital.

Lucruri deloc ieftine. Câteva milioane bune te va costa toată treaba asta. Totul pe niște promisiuni prea frumoase ca să fie adevărate.


Pasul 4 - Funnel-ul, un filtru benefic pentru marketer

Nu ești interesat? Cui îi pasă? De asta se cheamă funnel, ca să facă diferența între cei care pun botul și cei care nu.

Pe cine crezi că se va concentra marketer-ul? Pe cei care cumpără. Partea frumoasă sună așa: cu cât cumperi mai mult, cu atât vei fi primi și mai multe promoții.

Dacă te ține buzunarul, succes. Eu m-am săturat de stilul acesta stupid de a promova nimicuri.


Acum, ca să continui. Nu e nimic ilegal în a avea un funnel. Dar dacă vinzi ceva, vinde autentic. Vinde un produs de valoare, care să ajute lumea. Nu păcăli oamenii doar ca să le iei bani din buzunar.


Cine face treaba asta?

Aproape toți așa ziși antreprenori, psihoterapeuti, coach și așa mai departe. Nu vreau să dau nume pentru că nu îmi place să arăt cu degetul.

Îi știți voi care sunt, pentru că îi vedeți zilnic pe ecrane, în reclame.


Și atunci ce e de făcut? Simplu. Când promisiunile sunt prea frumoase ca să fie adevărate, închideți pagina și nu dați click pe reclame.

Nu cumpărați nimic din ce vă este vândut prin email sau pe site-uri. 

Faceți propria cercetare legat de produs înainte de a cumpăra ceva.

Am scris asta pentru că sunt sătul de țeparii ăștia. Am învățat să îi miros de la distanță.

Eu mi-am luat țeapă de multe ori. Sper ca acest articol să te ajute să nu fi și tu la rândul tău țepuit/ă

Vigilență constantă.

Cam atât! Sărbători Fericite și multă sănătate.

Vlad


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Următorul nivel

  Cum stăteam așa și mă gândeam, am realizat ceva ce nu am mai simțit până acum. Prea mult timp am fost atașat de persoane, etichete, rezult...