10/04/2022 - Tu nu ești o greșală, pentru că Dumnezeu nu comite greșeli

 



Răsfoind profilul meu de social media, am dat peste postarea de față. Rezonez cu ea, așa că m-am gândit să fac un articol despre asta.

Nu sunt bisericos de felul meu, dar îmi fac rugăciunea seara înainte de culcare. Consider credința ca fiind un echilibru și nu o doctrină sau obsesie.

Din păcate multă lume folosește credința pe post armă. Este adevărat, următorul fapt. Credința este una din puterile omului.

Dar hai să enumăr câte puteri avem și pe care le știu eu. Ele sunt mai multe la număr, dar dacă uit vreouna, lasă un comentariu și vom dezbate.

1. Puterea creației

Prima și cea mai de valoare putere pe care o avem, este cea de a creea. De la copii începând, ei fiind cea mai de valoare resursă, până la țări, orașe și clădiri. 


2. Puterea distrugerii

Ca ceva să se nască, altceva trebuie să moară. Nu mă refer la oameni aici ci la idei, construcții sau obiecte. ca să scoți un model nou de telefon, e necesar să reciclezi pe cel vechi și să pornești pe cel nou.

3. Puterea alegerii sau a deciziei

Nu am putea evolua ca specie fără puterea asta. Aleg să creez sau să distrug. Aleg să gândesc pozitiv sau negativ. Aleg să fiu orgolis și mândru sau umil și rușinos. Toate se îmbină armonios.

4. Puterea schimării sau a adaptibilității

Evoluția înseamnă schimbare. Ne putem schimba pe noi înșine sau mediul în care trăim. Din păcate nu putem schimba alți oameni dar...

6. Puterea influenței

Energia și vibrațiile pe care le emanăm, nu îi vor schimba pe cei din jur, dar îi vor influența. Când doi oameni socializează ( și da, sexul e și ăla un act social😁) începem să ne influențăm unul pe celălalt. Proiectăm idei, viziuni, putem manipula atât oameni cât și obiecte și putem creea, distruge sau îngloba prin influență, toate puterile de mai sus.

7. Puterea credinței

Este puterea ce stă la baza tuturor celorlalte puteri și dictează sau dă tonul când vine vorba de aplicat una sau mai multe puteri de mai sus. e fundația dacă vrei. Nu am pus-o ultima pentru că...

8. Puterea diplomației

Una dintre cele mai elegante puteri deținute de om. Poate rezolva conflicte, războaie și lega conexiuni cât mai strânse între oameni. cea mai cunoscută putere a diplomației este politica.


Ce frumos sună totul până aici. Nu? Dar suntem oameni așa că...

Cu o putere mare vin și responsabilitățile mari. Bagă asta la cap.

Abuzul de putere sau excesul

Credeai că totul rămâne așa? Nici vorbă. Suntem oameni, iar asta spune totul. Odată cu puterea vin și jocurile puterii sau competiția.

Ne dezvoltăm orgoliul, mândria, aroganța, manipularea, și folosim influența pe post de armă.

Devenim corupți, mituim, ignorăm și distrugem atât planeta (sau casa în care locuim) cât și pe noi înșine. Cam astea sunt dezavantajele puterii în exces.

Lipsa de putere

Ne face slabi și obedienți. Devenim ținte sigure dacă lăsăm pe alții să ne influențeze. Putem folosi una sau mai multe puteri de mai sus ca să ne apărăm.

Concluzia

Putem folosi puterile să facem aproape orice pe planeta asta, cu excepția unui singur lucru. Și anume, nu vom putea niciodată întrece Creatorul. 

Care este acolo, indiferent dacă vei crede lucrul ăsta sau nu. Închei și postarea asta aici.

Ne vedem în următoarea. Toate bune.

Vlad

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Următorul nivel

  Cum stăteam așa și mă gândeam, am realizat ceva ce nu am mai simțit până acum. Prea mult timp am fost atașat de persoane, etichete, rezult...