Nu mă uit eu la TV în general. Îl consider o pierdere de timp. Dar vreau să ating astăzi subiectul: știri
Am intrat în contact prima oară cu știrile la radio când aveam 5 ani și jumătate. Nu înțelegam de ce BU asculta radioul pe atunci.
Nu erau știrile ca în ziua de azi: cu accidente, crime și alte specimene d-astea.
Iți mai spunea la radio ce făcea președintele nu știu care, mai ascultai un buletin hidrologic și cam asta era în trecut.
Până a apărut televiziunea modernă, iar știrile au devenit excavatoare de hormoni ai creierului. Iar eu sunt sătul să mă las manipulat de imaginile șocante sau politicieni.
Uitatul la știri îți creează o senzație de nesiguranță, o frică continuă iar asta are un singur scop. Să îți bage reclamele TV care să îți de-a senzația de bine apoi.
Vezi tu, un om dacă îl ții cu frica în sân e mai dispus să cheltuie banii pe un produs care să îi ofere confort și siguranță.
Un medicament, o vopsea de păr, o sticlă de cola, un telefon mobil nou sau o companie care vrea să îți inspire încredere.
Cu toate astea, nici eu nu sunt imun la știri. Dar prefer să le citesc online decât să îmi prezinte Andreea Sexa la TV imagini cu mare impact emoțional.
Numai știri despre omoruri, sinucideri, politică, accidente de mașină sau oameni vai de capul lor care trăiesc în mizerie. Merită să absorbi astfel de informații?
Ca să nu spun că în ultima perioadă s-a vorbit numai despre războiul cu Ucraina, în sus și-n jos.
Apoi, hop reclama care spunea:
- Încearcă...(că ei așa fac) asta și asta. Sau:
- Vino la noi și îți oferim...aia și ailaltă
Marketerii folosesc cuvinte de genul "încearcă" în loc de "cumpără" ca să nu pară că îți ia banii din buzunar.
De asta zic, nu îți pierde timpul cu știrile, încearcă să faci ceva mai util în loc să pierzi vremea cu bârfe despre ce face unul sau celălalt și să îți stoarcă bibilica.
Cam atât și cu postarea asta. Ne auzim în următoarea. Toate bune,
Vlad
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu